"Basilikumsuppe med blomkål og ærter"

Logo.png

PETER SKOV

REFSVINDINGE

Basilikumsuppe med blomkål og ærter

Basilikumsuppe

 Basilikumsuppe med blomkål og ærter

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. ½ min.
  • Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge ind ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Drys mel over de indkogte løg og bag blandingen godt sammen.
  • Tilsæt 2 dl af bouillonen.
  • Rør flødeosten med pesto til en ensartet blanding og rør den i løgblandingen og pisk til den er jævn.
  • Pisk resten af bouillonen i lidt efter lidt.
  • Bring suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Kom blomk ålsbuketterne i suppen og lad dem koge under l åg i ca. 3 min.
  • Tilsæt ærter og peber og kog uden l åg i ca. ½ min.
  • Smag til og server basilikumsuppen i en varm skål.

Kilde: Karolines Køkken

 Basilikumsuppe med blomkål og ærter 4 personer

  • 25 g smør
  • 1 finthakket chalotteløg (ca. 25 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 spsk hvedemel
  • 1¼ liter grønsagsbouillon
  • 120 g BUKO Classic Naturel 26% (70+)
  • 2 spsk basilikumspesto (ca. 30 g)
  • 500 g blomk ål i sm å buketter
  • 250 g friske
  • balgede ærter
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
    240 g ciabattabrød

 Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

  • 7590 kJ

Energifordeling:

  • Protein: 13%
  • Kulhydrat: 43%
  • Fedt: 44%
 
  • Fryseegnet: JA
    Uden blomkål og ærter
  • Tilberedningstid: 30 min