"Hønsefrikassé med kørvel og ærter"

Logo.png

PETER SKOV

REFSVINDINGE

Hønsefrikassé med kørvel og ærter

Hønsefrikassé

 Hønsefrikassé med kørvel og ærter

  • Kom hønen i en stor gryde, dæk med vand og tilsæt salt.
  • Bring i kog og skum (dvs. fjern alle urenheder der stiger til overfladen).
  • Kom snittet porre, snittet gulerod, timian, persille, laurbær og løg i både ved og kog i 1-1½ time til kødet falder af benene.
  • Tag hønen op og pluk kødet af benene og skindet.
  • Si suppen og kom ¾ liter tilbage i gryden.
  • Kog blomkålsbuketterne heri i ca. 5 min.
  • Lav en smørbolle ved at gnide smør og mel sammen til en jævn klump.
  • Rør smørbollen i suppen (uden blomkål).
  • Kom kødet i frikasséen og tilsæt blomkål, ærter og kørvel lige inden servering hvor der smages til.
  • Frikasséen kan evt. lige rundes med lidt piskefløde.
  • Server i dybe store tallerkener med kogte kartofler ved, drys med mere kørvel og server også en skål med blade af grøn salat.

Kilde: Helle Brønnum Carlsen

 Hønsefrikassé med kørvel og ærter 4 personer

  • 1 høne eller 1 stor unghane (ca. 1550 g - 1850 g)
  • 3 liter vand
  • 2 spsk groft salt
  • 1 renset porre
  • 1 renset gulerod
  • 4 timiankviste
  • 4 persillekviste
  • 1 laurbærblad
  • 1 pillet zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille blomkålshoved i små buketter (ca. 400 g)
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 200 g friske bælgede ærter
  • 1 bundt frisk kørvel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl Karolines Køkken piskefløde
  • Pynt frisk: kørvel
  • Hertil: 1 kg kogte kartofler eller 320 g løse ris, fx parboiled
  • 1 liter salat revet i grove stykker, fx lolo bianco salat