"Kold blomkålsret"

Logo.png

PETER SKOV

REFSVINDINGE

Kold blomkålsret

Kold blomkålsret

 Kold blomkålsret

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og hvidløg i ca. ½ min.
  • Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge ind ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Drys mel over de indkogte løg og bag blandingen godt sammen.
  • Tilsæt 2 dl af bouillonen.
  • Rør flødeosten med pesto til en ensartet blanding og rør den i løgblandingen og pisk til den er jævn.
  • Pisk resten af bouillonen i lidt efter lidt.
  • Bring suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Kom blomk ålsbuketterne i suppen og lad dem koge under l åg i ca. 3 min.
  • Tilsæt ærter og peber og kog uden l åg i ca. ½ min.
  • Smag til og server basilikumsuppen i en varm skål.

Kilde: Karolines Køkken

 Kold blomkålsret 6 personer

  • 1 fast stort blomkålshoved (ca. 500 g)
  • 200 g Karolines Køkken kvark 1%
  • 2 dl Karolines Køkken cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 2 spsk klippet frisk karse
  • 5 spsk hakket syltet rød peberfrugt
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 1½ tsk groft salt friskkværnet peber
  • 1 tsk sukker (kan udelades)
  • blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
  • 250 g kogte friske bælgede ærter
  • 200 g rejer
  • Pynt: friske dildkviste
  • Hertil: 300 g flutes

 Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

  • 11060 kJ

Energifordeling:

  • Protein: 32%
  • Kulhydrat: 43%
  • Fedt: 25%
 
  • Fryseegnet: Ikke afprøvet
  • Tilberedningstid: 60+ min