"Prinsessen på ærten"

Logo.png

PETER SKOV

REFSVINDINGE

Prinsessen på ærten

Prinsessen på ærten

 Prinsessen på ærten

  • Kog ærterne i bouillonen i ca. 5 min.
  • Blend dem med piskefløde, smør, salt, peber, hvidløg og basilikum, til puréen er helt jævn.
  • Hold den varm.
  • Læg kyllingefileterne fladt på et spækbræt, læg håndfladen på kødet for at holde det fladt, og del kyllingefileterne horisontalt i to tynde skiver.
  • Skær osten i fire flade skiver horisontalt.
  • Steg eller grill kyllingefileterne i olivenolie ved jævn varme til de er gyldne - ca. 2 min. på hver side.
  • Drys med salt og peber.
  • Køl panden lidt ned og steg osten ved svag varme i ca. ½ min på hver side.

Ved serveringen

forbered fire “prinsesser“ som pynt:

  • Fold parmaskinkeskiverne til kræmmerhuse og stik dem på grillspyddene sammen med sukkerærter som arme og cherrytomat som hoved.
  • Varm ærterne og anret kylling, ost, ærter og ærtepuré lagvis som madrasser og dyner.
  • Stik "prinsessen" ned gennem anretningen for at holde den sammen.

Server straks med nykogte ris

Kilde: Marianne Odgaard

 Prinsessen på ærten 4 personer

  • 450 g friske bælgede ærter
  • 1 dl hønsebouillon
  • ½ dl piskefløde
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 spsk finthakkede friske basilikumblade
  • 4 kyllingefileter (ca. 525 g)
  • 200 g Apetina i blok
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt friskkværnet peber
  • 4 skiver lufttørret skinke , fx parmaskinke (ca. 50 g)
  • 4 små grillspyd
  • 4 sukkerærter
  • 4 cherrytomater
  • 150 g fine ærter
  • Tilbehør: 320 g løse ris, fx jasminris

 Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

  • 13430 kJ

Energifordeling:

  • Protein: 26%
  • Kulhydrat: 44%
  • Fedt: 30%
 
  • Fryseegnet: Ikke afprøvet
  • Tilberedningstid: 45 min